REKRYTOINTIPALVELUMME

Rekrytointipalvelumme on suunniteltu yrityksille ja organisaatiolle, jotka haluavat helposti yhdistää työnantajamielikuvan kehittämisen sekä konkreettiset rekrytointitarpeet. Palvelumme soveltuu yksittäisiin rekrytointeihin sekä kokonaisvaltaisempaan työnantajamielikuvan kehittämiseen.

DIGITAALINEN REKRYTOINTI

Amesan Digitaalinen rekrytointi yhdistää kohdennetun rekrytointimarkkinoinnin ja rekrytointityön aivan uudella tavalla. Palveluun kuuluu asiakasyrityksen brändi-ilmeen mukaiset mainokset, laskeutumissivu ja kevyt rekrytointihaastattelu.

Lisäksi teemme esikarsinnan ja haastattelemme potentiaaliset hakijat rekrytointiasiantuntijamme toimesta. Tämän jälkeen toimitamme asiakkaallemme hakijaprofiilit arviointia varten ja sovimme työhaastattelut. Asiakkaamme tekevät lopulliset päätökset palkatuista henkilöistä.

Toteutamme samassa yhteydessä asiakkaan brändi-ilmeen näköisen työnantajamielikuvakampanjan, jota markkinoimme kohdennetusti eri sosiaalisen median kanavissa.

Räätälöimme ja suunnittelemme kampanjan sisällön, joka puhuttelee ja herättää mielenkiinnon valitussa kohderyhmässä.

Ohjaamme passiiviset työnhakijat kohti haluttua toimenpidettä, tarkkaan mietityillä linkityksillä.

Kysy lisää rekrytointiasiantuntijoiltamme

DIGITAALINEN HEADHUNTING

Digitaalinen Headhunting palvelumme on suunniteltu etenkin haastaviin asiantuntijarekrytointeihin. Kohdennetun rekrytointimarkkinoinnin ja rekrytointityön ohella suorahakukonsulttimme käyvät projektin aikana aktiivisesti läpi Amesanin omaa asiantuntijatietokantaa sekä kontaktoivat potentiaalisia osaajia hyödyntäen eri kanavia.

Suorahaun avulla tuemme markkinoinnilla saamiamme tuloksia ja sitä kautta asiakkaamme saavat normaalia suuremman kattauksen haettavaan tehtävään sopivia kandidaatteja.

Amesanin Digitaalista Headhuntingia käytetän etenkin yksittäisissä senior-tason rekrytoinneissa.

AMESAN SUORAHAKU

Kun olette etsimässä 1-3 asiantuntijaa ettekä halua markkinoida rekrytointia julkisesti, on Amesan Suorahaku oikea vaihtoehto. Amesanin Suorahakua käytetään myös tilanteissa, kun rekrytointitarve on niin kiireinen, ettei varsinaista markkinointia ole järkevää toteuttaa. Amesanin tekemät suorahaut tehdään hiljaisina hakuina ilman markkinointia.

Tyypillisesti Amesan Suorahakua käytetään nopeisiin tarpeisiin tai johtotason hakuihin. Amesan on profiloitunut asiantuntijarekrytointeihin ja etenkin IT-alalta meiltä löytyy erinomaisia tuloksia. Amesan Suorahakua käyttävät niin pienemmät kuin isommatkin asiakkaamme.

AMESAN SOVELTUVUUSARVIOINNIT

Amesanin tuottamilla soveltuvuusarvioinneilla pystymme minimoimaan palkkaukseen liittyvät riskit, sekä nostamaan esille työntekijän osalta olennaisia valmiuksia, vahvuuksia sekä tulevaisuuden kehityskohteita.

Soveltuvuusarvioinnit räätälöidään rekrytoitavan position mukaan asiakaskohtaisesti. Amesanin rekrytointiasiantuntijoilla on soveltuvuusarviointeihin vaadittavat sertifikaatit ja hyödynnämme Aonin verkkopohjaisia menetelmiä.

AMESAN - kustannustehokas vaihtoehto perinteiselle headhuntingille

Halusimme tarjota asiakkaillemme kustannustehokkaan tavan löytää sopivia työntekijöitä etenkin asiantuntijapositioihin. Rekrytointipalvelumme tarttuvat perinteisen rekrytoinnin ongelmiin murto-osalla tavanomaisista rekrytointikustannuksista.

“Amesanin tekemä kampanja tuotti tulosta odotettua nopeammin ja vielä erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Suosittelen lämpimästi heidän tuottamaa palvelua."

Anton Bergström, Kalamakasiini

Kysy lisää hinnoittelustamme
Mustavalkoinen leijona mustalla taustalla