REFERENSSITARINA

eTasku Solutions Oy

Kilpaillulla markkinalla passiivisten työnhakijoiden tavoittaminen on ensisijaisen tarkeää, CASE: eTasku Solutions Oy

eTasku-logo

Accountor-konserniin kuuluva eTasku on vuodesta 2012 lähtien taistellut kuittirumbaa vastaan. Tänä päivänä yli 20 000 yritystä toimittaa aineistonsa kirjanpitoon eTaskulla ja palvelu on käytössä yli 50% Suomen tilitoimistoista!

Olli Kivelä, CEO eTasku

Tavoitimme Olli Kivelän, joka on tehnyt vaikuttavan uran eTaskun palveluksessa. Energinen mies aloitti yrityksessä kuutisen vuotta sitten, vastaten tuolloin asiakkuuksien ylläpidosta, kehittämisestä ja myynnistä, edeten siitä parisen vuotta sitten nykyiseen toimitusjohtajan pestiin. Toimitusjohtajan vastuulle kuuluu yrityksen kokonaiskuvan hanskaaminen ja koska eTaskun kasvu on voimakasta, myös rekrytoinnit ovat yrityksessä kuuma peruna.

“eTaskulla on toimisto sekä Tampereella, että Espoossa ja uuden työvoiman tarve on merkittävä, jotta lähivuosille asetettuihin kasvutavoitteisiin päästään”, kertoo Olli. “Yritykset kilpailevat osaajista, voidaan käytännössä puhua koodariongelmasta - osaavat kaverit viedään käsistä, joten rekrytoinneissa nopeus on valttia.”

Osaavista ohjelmistoalan osaajista on huutava pula

Amesan valikoitui eTaskun rekrytointikumppaniksi saadun suosituksen perusteella. “Näin rekrytointipalvelun ostajana on hyvin vaikea erotella markkinoilla olevia eri toimijoita toisistaan, eikä ylimääräistä aikaa vertailujen tekemiseen oikein tahdo löytyä. “Näin ollen saatu referenssi helpotti päätöksen tekoa,” toteaa Olli.

“Rekrytointipalvelumme on suunniteltu työnantajille, jotka etsivät henkilöitä erityisesti ohjelmistoalan asiantuntijarooleihin”, kertoo Amesanin kehitysjohtaja Christian Lammervo. “Viime vuosina markkina on kuumentunut toden teolla ja varsinkin kokeneemmista koodareista käydään yrityksissä kovaa kamppailua, tunnistan siis hyvin Ollin mainitsemat haasteet.”

Muiden, esim. kaupallisen puolen rekrytointien hoitaminen omin voimin on Ollin mukaan huomattavasti helpompaa, mutta juurikin ohjelmistopuolen tekijöiden löytämiseen tarvitaan asiaan perehtyneiden rekrytoijien apua.

“Yrityksessä kuin yrityksessä pidetään erittäin hyvää huolta henkilöstöstä, harva koodaaja on tänä päivänä tyytymättömyyden takia vaihtamassa työpaikkaa”, toteaa Olli. “Haasteena on vakuuttaa ja “myydä” yritys ja avoinna oleva tehtävä niin, että ihmiset saadaan kiinnostumaan vaihtamisesta. Monetkaan ohjelmistoalan tekijät eivät aktiivisesti hae uusia haasteita, joten kaiken a&o on passiivisten hakijoiden tavoittaminen.”

“Dataohjattu suorahaku soveltuu erinomaisesti ohjelmistoalan asiantuntijoiden rekrytoimiseen. Olemme tutkineet passiivisten työnhakijoiden käyttäytymistä ja tavoitettavuutta usean vuoden ajan, joten pystyimme hyvin vastaamaan eTaskun tarpeisiin. Kerätyn datan pohjalta tiedämme missä passiiviset työnhakijat liikkuvat ja millä toimenpiteillä saamme maksimoitua hakijamäärät”, kertoo vuorostaan Lammervo.

Amesanin kehittämään palveluun sisältyy sekä visuaalisesti, että asiasisällöltään houkuttelevan rekrytointikampanjan rakentaminen, jonka tehtävänä on aktivoida etenkin passiivisia työnhakijoita. Yritys on rakentanut valtavirrasta poikkeavan suorahakuprosessin, jossa tulokset ovat mitattavissa ja tehdyt toimenpiteet perustuvat olemassa olevaan tietoon. Avoinna olevaan tehtävään soveltuvia ehdokkaita profiloidaan ja kontaktoidaan eri kanavia hyödyntäen.

“Amesan on hoitanut eTaskulle onnistuneesti rekrytointeja, joten jatkamme mielellämme yhteistyötä. Käytössä oleva rekrytointijärjestelmä on toimiva, tieto on kulkenut hyvin prosessin aikana ja hommat on muutenkin hoidettu sovitulla tavalla. Palvelun hintalappu on myös ollut asiallinen”, iloitsee Olli.

eTaskulla työntekijät ovat yleensä viihtyneet pitkissä työsuhteissa ja yrityksellä onkin maine työyhteisönä, jossa on rento ilmapiiri ja yhdessä tekemisen meininki. “Meillä pääsee konkreettisesti auttamaan asiakasta ja näkemään omien käsiensä jäljen. Jos intoa ja mielenkiintoa riittää, meillä on mahdollisuus edetä uralla ja ottaa enemmän vastuuta osaamisen karttuessa.”

Erityisen ylpeänä Olli kertoo eTaskun tuotteen uudesta ominaisuudesta: “Pystymme jatkossa tuomaan eTaskuun asiakkaiden kortti- ja tiltapahtumat veloituksetta pankkien PSD2-API rajapintojen avulla. Tämän avulla pystymme automaattisesti täsmäyttämään asiakkaan ostotapahtumat kuitteihin, poistaen merkittävän manuaalisen työvaiheen. Yritysten on mahdollista jatkossa myös muodostaa tiliotteita eTaskussa veloituksetta!”

Kannattaa siis pitää eTaskua ja sen kehityspolkua silmällä, avautumassa on useita uniikkeja ja mielenkiintoisia positioita nimenomaan koodareille ja muille ohjelmistoalan asiantuntijoille!

Tutustu eTaskuun oheisen linkin kautta!

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!