REFERENSSITARINA

IPP Oy

Useita onnistuneita palkkauksia lyhyen ajan sisään, CASE: IPP Oy

IPP-logo.

Ikaalisten Parkanon Puhelin Oy, eli tuttavallisemmin IPP Oy, on ICT-talo, joka on yhdistänyt ihmisiä jo kunnioitettavat 130 vuotta erilaisten viestintäratkaisujen sekä palveluiden avulla. Kuten nimikin vihjaa, ovat yrityksen juuret Ikaalisissa, mutta tänä päivänä yritys toimii pääasiassa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella.

IPP markkinoi, myy ja tuottaa tietoliikenneyhteyksiä ja ICT-palveluita, jotta asiakkaat voivat keskittyä kaikkein tärkeimpään eli omaan liiketoimintaansa.

Tapasimme Jussi Arolan, joka toimii IPP:n liiketoimintajohtajana. ”Hyppäsin IPP:n palvelukseen liiketoimintajohtajaksi reilu vuosi sitten, päätehtävänä myynnin kasvattaminen ja liiketoiminnan kokonaiskuvan hanskaaminen. Työ on mukavan vaihtelevaa, joten tylsistymisen vaara ei ole”, kertoo Jussi.

Päivät koostuvat mm. myyntitiimin vetämisestä, raportoinnista ja suunnittelusta, eli ihan kädet savessa hommista. Lisäksi oman aikansa vievät verkon investointihankkeet, kuin myös ihmisten kanssa sparrailu, tukeminen ja johtaminen heidän jokapäiväisessä työssään”, jatkaa Arola.

Jussi Arola, IPP:n liiketoimintajohtaja.

Rekrytointien aloittaminen uuden, ketterän yhteistyökumppanin kanssa

IPP on vanha puhelin/teleoperaattori, joka on vuosien saatossa muuntunut ICT palvelutaloksi. Meillä ihmiset ovat aina olleet merkittävässä roolissa ja henkilökunnan arvostus näkyy arjessa. Monella kollegalla onkin takanaan kymmenien vuosien työura IPP:llä, mikä on tämän päivän hektisessä maailmassa ehkä jokseenkin harvinaista”, taustoittaa Jussi.

Vaikka yrityksen palveluksessa viihdytäänkin kauan, on uusille rekrytoinneille tarvetta. IPP:n strategiaa uudistettiin muutama vuosi sitten ja sen toteuttamisen myötä lisäkäsiä tarvitaan. ”Varsinkin yrityspalveluiden puolella tapahtuu kasvua, meillä on vahvana uuden liiketoiminnan kehittäminen ja ylipäätään uusiutuminen”, kertoo Jussi.

Rekrytointiyhteistyö Amesanin kanssa alkoi loppukeväästä 2022. Tällöin Jussi sai yhteydenoton Amesanin myyntijohtaja Filip Ekmanilta, joka kertoi tarjolla olevista palveluista. ”Amesanilla tuntui olevan erilainen, ketterä lähestymiskulma rekrytointeihin, joten päätimme aloittaa yhteistyön. Olemme toki aikaisemminkin käyttäneet ulkoistettuja rekrytointipalveluita”, pohtii Jussi.

Mutkaton ja tiivis yhteydenpito ja useita palkkauksia nopealla aikataululla

Haluamme tarjota asiakkaillemme tehokkaan tavan löytää sopivia työntekijöitä etenkin asiantuntijapositioihin. Amesanilla rekrytoinneissa yhdistyy systemaattinen rekrytointityö, työn mitattavuus sekä rekrytointiprosessia tukevat markkinointitoimenpiteet”, kertoo Filip Ekman. ”Pyrimme olemaan nopeita käänteissämme ja pitämään rekrytointiprosessin eri osa-alueet tiiviinä, aika on monesti valttia osaavia henkilöitä palkatessa”, Ekman jatkaa.

Amesanin kanssa päästiin aloituspalavereiden jälkeen nopeasti liikkeelle. Suorahakutiimi etsi ja haastatteli sopivia kandidaatteja meille esittelyyn ja samalla käynnistyi markkinointikampanja eri somekanavissa. Markkinoinnilla saatiinkin hyvää näkyvyyttä esim. Instagramin ja Facebookin puolella, monikanavaisuus oli selvästikin hyvä juttu”, toteaa Arola.

Prosessin aikana Amesanin
Senior Consultant Christian Lammervo piti meitä koko ajan todella hyvin ajan tasalla. Palavereita järjestettiin tarvittaessa matalalla kynnyksellä ja yhteydenpito oli muutenkin mutkatonta. Kaiken kaikkiaan palkkaustarpeemme oli kolme henkilöä, joista kaksi saatiin maaliin hyvin lyhyen ajan sisään ja kolmaskin on tulollaan,” kertoo Jussi tyytyväisenä.

Tarpeita rekrytointien saralla vielä on, mm. ICT-asiantuntijan tekemiskenttään tarvitaan tulevaisuudessa lisävahvistusta. Meillä on viime vuosina ollut aika vähän rekrytointeja, joten tuntuu hyvältä, että meillä on nyt Amesanin myötä kontakti rekrymarkkinoille, ettei tarvitse ihan nollasta lähteä käynnistelemään prosessia”, jatkaa Arola.

IPP työpaikkana

Työpaikkana IPP on pidetty ja yrityksestä löytyykin useita henkilöitä, jotka ovat viihtyneet talossa vuosia. Meillä tehdään porukalla paljon kivoja juttuja yhdessä ja hyvä työilmapiiri ja työtehtävien merkityksellisyys ovatkin pitkien työurien kulmakiviä. Mielipiteitä seurataan
4 kertaa/vuodessa ja palautteisiin reagoidaan ripeällä aikataululla.

Pienessä talossa saa halutessaan ottaa vastuuta ja pystyy itse vaikuttamaan omiin työtehtäviinsä. 130 vuotinen historia ja vakaa olemassaolo luovat varmuutta työpaikkana tämän päivän välillä tuulisillakin markkinoilla ja kun pöydälle vielä lyödään hyvät henkilöstöedut niin voin ylpeänä sanoa, että meillä on aika hieno paketti kasassa”, päättää Arola.

Lue lisää IPP:stä yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!