REFERENSSITARINA

Joki ICT Oy

Ensikosketus suorahakuun tuotti toivotun rekrytoinnin, CASE: Joki ICT Oy

Joki ICT logo.

Joki ICT Oy on täyden palvelun ICT-talo, jonka toiminnan lähtökohtana on tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa, laadukkaat palvelut sekä vahva panostus palveluprosessien tehostamisen ja digitalisoinnin ratkaisuihin. Toiminta-alue ulottuu aina Oulun seudulta Pohjoiseen Keski-Suomeen. Omistaja-asiakkaita ovat kunnat, niiden konserniyhtiöt ja kuntayhtymät.

Joki ICT:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Petri Kinnunen tuntee yrityksen kuin omat taskunsa. ”Voisi sanoa, ettei minulla tyypillistä työpäivää olekaan, vaan tekeminen muotoutuu päivä kerrallaan koostuen monipuolisista tehtävistä sekä operatiivisella, että strategisella tasolla. Taustaltani ja koulutukseltani olen KTM, mistä on monesti ollut hyötyä, kun pitää hahmottaa miltä asiat näyttävät asiakkaan näkökulmasta. Teknologia taas kiehtoo merkityksellisten digipalvelujen mahdollistajana. Koen, että tärkein tehtävämme on tuottaa arvoa asiakkaille, sekä ratkaista heidän pöydällään olevat ongelmat. Kaikki tekemisemme vaikuttavat suoraan siihen, millaisen palvelu- ja arvokokemuksen asiakas saa”, toteaa Petri.

Petri Kinnunen, Joki ICT toimitusjohtaja.

Joki ICT:n kasvu on viimeisen kuuden vuoden aikana ollut huikeaa. Kuntatoimijoiden 100 % omistama yritys tarjoaa omistajilleen mm. asiantuntija-, tuki-, tietoliikenne- ja kapasiteettipalveluja, joten kiirettä pitää. ”Olen mm. ollut mukana kehittämässä sähköisiä palveluja julkiselle sektorille. Uskon vahvasti palveluyhteiskuntaan, sekä digitalisaation tärkeyteen. Tähdellistä on myös seurata, että käyttöönotettavat palvelut ja prosessit jalkautetaan kunnolla organisaatioon”, jatkaa Petri.

Suorahaku avuksi haastavan asiantuntijaposition täyttämiseen, prosessin helppous yllätti

Kun tekemistä on paljon, myös tekijöitä tarvitaan. ”Olemme viime vuosien ajan olleet säännöllisesti yhteydessä Amesanin myyntijohtaja Filip Ekmanin kanssa. Ns. alemman tason positioita olemme saaneet hyvin itse täytettyä oppilaitosten kautta. Olemme myös käyttäneet Kuntarekryä ja hyödyntäneet omia verkostojamme. Kun nyt syksyllä tuli vastaan BI projektipäällikön haku oli meidän nostettava kädet pystyyn. Meillä ei ollut sen enempää resursseja kuin oikeanlaista osaamistakaan tällaisen asiantuntijahaun täyttämiseen. BI projektipäälliköitä ei todellakaan ole liikaa vapailla markkinoilla, joten totesimme tarvitsevamme kumppania ja päädyimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua. Amesanilla oli juuri oikeanlaista toimialatuntemusta, joten olin Filipiin ja Senior Consultant Christian Lammervoon yhteydessä ja homma lähti rullaamaan.

Odotusarvo oli luonnollisestikin, että prosessi keventäisi meidän työtaakkaamme, mutta yllätyin kyllä itsekin, kun koko homma oli paketissa muutama viikko aloituksesta ja uusi henkilö aloittaa jo vuodenvaihteessa! Avainsanaksi nostaisin helppouden, kaiken kaikkiaan suorahaun käyttäminen oli sekä nopea, että hyvä kokemus”, iloitsee Petri.

Meneillään oleva sote-uudistus vaikuttaa suuresti myös meihin, jotka tuotamme alihankkijoina palveluita. Teknologiapuolella tapahtuu jatkuvasti, joten varmasti myös tulevaisuudessa ilmaantuu rekrytointitarpeita. Haluamme olla asiakkaillemme ICT-kumppani, joka tarjoaa kattavan ja hyvän paketin palveluita, joiden avulla he pystyvät digitalisoimaan omia prosessejaan. Varmasti olemme yhteydessä Amesaniin kun aukeaa rekrytointi, joka istuu heidän osaamiseensa. Kaikkea ei kannata tehdä itse, jos järkevä kumppanuus on tarjolla”, toteaa Petri.

Joki ICT työpaikkana

Olemme sopivan pieni ja matala organisaatio, myös asiakkaiden näkökulmasta. Emme ole kasvoton, iso kone vaan meille asiakkaat ovat kaikkein tärkeimpiä ja heistä pidetään hyvää huolta” kiteyttää Kinnunen. Meillä pääset toteuttamaan itseäsi ja halutessasi voit ottaa tilaa ja kasvaa uuteen, mielenkiintoiseen tehtävään. Työyhteisö on tiivis ja saat tarvitsemasi tiedon ja avun, jotta projektit saadaan maaliin. Yhteishenkeä pidämme yllä säännöllisillä virkistyspäivillä, kesäpäivillä ja parhaillaan valmistaudumme pikkujouluihin. Työsuhde-eduista yhtä arvostetaan yleensä yli muiden – koska olemme kuntatoimijoiden omistama, meillä on erinomaiset lomaoikeudet, jopa 38 päivää eikä tähän lauantait vaikuta!”, päättää Petri.

Lue lisää Joki ICT:stä yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!