REFERENSSITARINA

Mercantus Oy

Hyvin suunniteltu rekrytointiprosessi toi tuloksen ennätysajassa, CASE: Mercantus Oy

Mercantus logo.

Mercantus Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, jonka päätuotteena on Timeworks-ohjelmisto. Mercantus Timeworks -varausjärjestelmällä hallitaan tilojen, palvelujen ja resurssien varauksia sekä niiden toiminnanohjausta.

Hannu Aho, Mercantus Oy:n toimitusjohtaja.

Mercantuksen ja Amesanin tiet kohtasivat, kun Mercantuksen perustaja ja toimitusjohtaja Hannu Aho otti yhteyttä Amesaniin. ”Olin jo aikaisemmin saanut infoa Amesanin tarjoamista rekrytointipalveluista ja kun ajankohta oli sopiva ja meille tuli tarve palkata lisää porukkaa luotin intuitiooni, tartuin luuriin ja hyvän keskustelun jälkeen sovimme aloituspalaverin ja aloitimme yhteistyön.

Mercantuksen kasvunäkymät ovat hyvät ja tekemisen meininki on kovaa. Kumppaneita ja asiakkuuksia on tullut kiitettävästi lisää, asiakkaitamme ovat monipuolisesti mm. kunnat ja kaupungit, valtionhallinto, yritykset ja yhteisöt, yrityspuistot ja coworking-tilat, museot ja tapahtumatalot, joten lisää osaavia tekijöitä tarvitaan”, kertoo Hannu.

Tehokas rekrytointiprosessi ja proaktiivinen, hyvä yhteydenpito onnistumisen takana

IT-alalla koko työuransa viihtyneenä Hannu tiesi, ettei vapailla työmarkkinoilla olevia osaavia tekijöitä niin vain löydetä. ”Amesanin avulla lähdimme hakemaan uutta ohjelmistokehittäjää tiimiimme. Tavoitteena oli, että löydämme osaavan, mutta myös sitoutuneen työntekijän. Kehittämämme ohjelmisto on laaja, joten kaiken oppiminen ja sisäistäminen vie aikaa. Uusia henkilöitä ajatellen meillä on laadittuna erittäin kattava perehdytysohjelma, jotta teknologiaan ja softaan pääsee hyvin kiinni. Ilokseni voinkin todeta, että meillä on äärettömän pieni vaihtuvuus henkilöstön osalta, joten uskon, että panostus huolelliseen onboardingiin ja itsessään mielenkiintoinen Timeworks-ohjelmisto ovat meidän valttikorttejamme työnantajana”, jatkaa Hannu.

”Onnistuneissa rekrytoinneissa prosessin nopea käynnistäminen, sen ripeä läpivieminen ja proaktiivinen, hyvä yhteydenpito ovat kaiken a&o”, toteaa rekrytointikonsultti Enna Chai, joka veti Mercantuksen ohjelmistokehittäjähakua. ”Myös asiakkaan hyvä tavoitettavuus ja nopea reagointi esiteltäviin kandidaatteihin ovat avainasemassa, jotta päästään onnistuneeseen lopputulokseen”, Enna jatkaa.

”Amesanin kohdalla Ennan mainitsemat asiat toteutuivat kyllä varsin mainiosti”, iloitsee Hannu. Saimme heti rekrytoinnin käynnistyttyä useita hyviä hakijoita suorahaun kautta. Heidät esiteltiin meille viipymättä ja pystyimme jouhevasti valitsemaan sopivimmat kandidaatit jatkoon, aikaa ei hukattu missään vaiheessa. Meillä oli sovittuna säännölliset viikoittaiset palaverit, mutta myös niitten välissä yhteydenpito oli tiivistä.

Kaiken kaikkiaan rekrytointi meni onnistuneesti maaliin muutamassa viikossa ja oli meidän puoleltamme katsottuna nopea ja helppo prosessi. Emme myöskään halunneet käyttää raskaita koodaustestejä, joten hakijoiden suunnalta saatu palaute rekrytointiprosessista oli niin ikään positiivista ja mitä mainioin tyyppi saatiin napattua porukkaamme”, toteaa Hannu tyytyväisenä.

Mercantus työpaikkana

Työnantajana Mercantukselle on tärkeää työntekijöiden viihtyminen ja tekemisen joustavuus. Työt voi halutessaan tehdä etänä, samoin yhteydet hoituvat useimmiten esimerkiksi Teams-palavereina tai Slack-pikaviesteillä. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia ja tarjolla on mahdollisuus kehittyä useissa eri teknologioissa – monen ohjelmistosuunnittelijan arvostama asia.

Lue lisää Mercantuksesta oheisen linkin takaa!

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!