REFERENSSITARINA

Silverbucket Oy

Onnistunut rekrytointi vaatii oikeanlaisen osaamistaustan lisäksi myös yrityskulttuuriin istumista, CASE: Silverbucket Oy

Silverbucket logo.

Avain tuottavaan liiketoimintaan ja tyytyväiseen henkilöstöön saavutetaan tehokkaalla resursointiprosessilla. Vuonna 2010 perustettu Silverbucket on kehittänyt resursointityökalun projektiliiketoimintaan. Yli 12 vuoden kokemuksella he auttavat asiakkaitaan lisäämään tuottavuutta ja kannattavuutta sekä tehostamaan henkilöstöresursointia ja projektien johtamista. Tyytyväisiä Silverbucket-käyttäjiä löytyy jo yli 40000!

Silverbucketin toimitusjohtaja Janne Kanerva on yksi yrityksen kolmesta perustajasta. Ohjelmistotuotannon diplomi-insinöörillä on pitkä kokemus IT-projektien läpiviennistä, resursoinnista sekä tiimien vetämisestä. ”Itselläni varsinainen koodaaminen on jäänyt taka-alalle, hattuja minulla on silti päässäni useampiakin ja fokukseni on nykyisin paljolti tuotekehityksen tukemisessa ja kansainvälistymisen edistämisessä. Tuleva vuosi tulee olemaan vahvan kasvun aikaa, mm. Ruotsin, Iso-Britannian ja Keski-Euroopan osalta odotukset ovat korkealla. Kasvun myötä on luontevaa, että myös väkeä tarvitaan lisää. Mikään itseisarvo ei ole, että henkilömäärä kasvaa, mutta fakta on, että oikeanlaisia tekijöitä kyllä tarvitaan”, toteaa Janne.

Janne Kanerva, Silverbucket toimitusjohtaja.

Aikaisempia rekrytointeja yritys on hoitanut pääasiassa omien verkostojen ja kanavien kautta, mutta kun syksyllä käynnistettiin kokeneemman kehittäjän haku, päätyi Janne kontaktoimaan Amesania. ”Yksikkömme sijaitsee Tampereella ja kuten muuallakin, on täällä kova pula osaavista koodareista ja hyviä kandidaatteja on vaikea löytää. Amesan oli meille ennestään tuttu, joten meillä oli hyvä pohja lähteä yhteistyöhön."

Osaamistaustan kartoittamisen lisäksi myös ihmistuntemus on rekrytoinneissa tärkeää

”Vaikka olemmekin osa isompaa EG-konsernia, on meidän haastavaa taistella kentällä muita tunnetumpia yrityksiä vastaan, kun on kyse ohjelmistoalan rekrytoinneista. Toki taustojen ja osaamisen pitää olla kunnossa, mutta meille on myös aina ollut tärkeää, että haettu henkilö istuu hyvin porukkaan ja pääsee nopeasti osaksi työyhteisöä”, kertoo Janne.

”Rekrytointikonsultin työssä ihmistuntemus on ensiarvoisen tärkeää. Kokemusvuosien ja osaamisen lisäksi pitää osata selvittää myös hakijan persoonaan ja motivaatioon liittyviä tekijöitä", kertoo Silverbucketin rekrytoinnista vastannut Amesanin Roosa Tähkiö. ”Saa olla tuntosarvet koholla ja välillä pitää luottaa myös intuitioon, että aistii hakijan sopivuuden positioon. Meillä ei mennä pelkästään CV tai LinkedIn-profiili edellä, vaan yritetään kokonaisuutena löytää rekrytoivaan yritykseen mahdollisimman sopiva match. On myös olennaista kartoittaa etukäteen, että hakija varmasti on aidosti kiinnostunut yrityksestä”, jatkaa Roosa.

”Iloksemme Amesan löysi meille osaajan, joka sopii erinomaisesti meidän yrityskulttuuriimme ja tekemisen meininkiin. Itse tuskin olisimme juuri häntä löytäneet! Kiitos ulkoistuksen säästimme rekrytoinnissa huimasti aikaa kun pääsimme suoraan käymään läpi meille jo valmiiksi seulottuja kandidaatteja. Muutenkin totesimme prosessin toimivaksi, joten Amesan on meille varteenotettava rekrytointikumppani myös tulevaisuudessa”, toteaa Kanerva hymyillen.

Silverbucket työpaikkana

Silverbucket on osa EG-konsernia ja toimii omana yksikkönään Tampereella. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 14 henkilöä. ”Meille hyvä yhteishenki on tärkeää. Pienenä organisaationa meillä ei ole jäykkää hierarkiaa ja koemme, että olemme kaikki samalla viivalla ja porukkana mietitään mihin suuntaan olemme tulevaisuudessa menossa. Työntekijät ovatkin kehuneet ilmapiiriä ja mukavan kotoista tunnelmaa. Jos joku asia on huonosti, siihen tartutaan heti!

Tuotetalona meillä on teknologiat valittu, mutta muuten meillä annetaan tilaa kehittyä ja innovoida ja omia ajatuksia ja ideoita saa mielihyvin tuoda esille. Uskon, että tulevaisuuden kasvunäkymät ja tulossa oleva käyttäjäkokemuksen parantamiseen liittyvä iso UX-kehitysprojekti, toimivat myös mielenkiintoisina valttikortteina tulevia rekrytointeja mietittäessä”, päättää Janne.

Lue lisää Silverbucketista yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!