Referenssitarina, M-Files

Referenssitarina, M-Files

M-⁠Files on yksi tiedonhallinnan maailmanlaajuisista johtajista. M-⁠Filesin metatietopohjainen dokumenttienhallinta-⁠alusta auttaa tietotyöntekijöitä löytämään välittömästi oikean tiedon missä tahansa asiayhteydessä, automatisoimaan liiketoimintaprosesseja ja hallitsemaan tietoja tehokkaasti.

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Huippuosaajien löytäminen on erityisen vaikeaa, etenkin silloin kun vaaditaan pitkää ja syvää asiantuntemusta. Monilla yrityksillä soveltuvien osaajien löytäminen saattaa muodostua jopa kasvun esteeksi. ”Kokeneiden Cloud-arkkitehtien ja -kehittäjien rekrytointi ei ole helppoa. Kun vaatimuksena on yli kymmenen vuoden kokemus enterprise-kokoluokan pilviratkaisuista, sertifioitu Azure-osaaminen ja ohjelmistokehitysosaaminen, alkaa rekrytointi muistuttaa yksisarvisen metsästystä”, Koljonen totesi.

”Meillä oli aiempaa kokemusta yhteistyöstä Amesanin kanssa, joten pyysimme heitä avustamaan soveltuvien osaajien rekrytoinnissa. Amesanilta saimme yhteyshekilöksi ja rekrytointikonsultiksi Roosa Tähkiön. Työ alkoi tarkentamalla tarpeemme ja ennen kaikkea kuvaamalla Amesanin kanssa vetovoimatekijöitä eli mitä voimme tarjota kokeneille osaajille”, Koljonen jatkoi.

”Parin kuukauden aikana saimme kymmeniä lupaavia ehdokkaita, jotka oli Amesanin toimesta esikvalifioitu. Haastattelimme itse näistä toistakymmentä ehdokasta, ja lopputuloksena täytimme kaikki kolme avointa tehtävää.

Amesanilla ollaan paitsi taitavia löytämään osaamisen puolesta sopivia henkilöitä, myös henkilöitä jotka sopivat meidän yrityskulttuuriin.

Yhteistyö oli alusta alkaen sujuvaa. Amesan teki valtavasti töitä sopivien henkilöiden löytämiseksi, ja olemme supertyytyväisiä lopputulokseen”, Koljonen summasi.

Lue lisää M-Filestä oheisen linkin takaa!

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!

Lue myös nämä

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Referenssitarina, DB Pro Services Oy

Rekrytointiprosessi on oma taiteenlajinsa. Lue ohesta, miten Amesan haasteellisina kesäkuukausina auttoi DB Pro Servicen toimitusjohtaja Jani Savolaista rekrytoimaan neljä uutta Data Platform -konsulttia.

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.