Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Jouhevaa ja mutkatonta yhteistyötä osaavan rekrykumppanin kanssa

Kevään kunniaksi nappasimme langoille Ambientian Talent Acquisition Leadin Henna Sjögrenin. Keväästä 2021 Ambientian rekrytointivastuullisena työskennelleellä Hennalla on Q1:sen 2023 aikana piisannut vauhtia ja tekemistä. Sisäisten resurssimuutosten vuoksi hänet on pitänyt kiireisenä operatiivisessa toiminnassa vahvasti mukana oleminen ja päivät täyttyvätkin mm. kandidaattipuheluista, haastatteluista, arvioinneista ja useista sopimusneuvotteluista.

Ambientialla tehdään IT konsultointia sekä julkishallinnon, että yksityispuolen vaihteleviin projekteihin, joten monipuolista osaamista tarvitaan jatkuvasti ja yrityksen kasvu onkin viime vuosien aikana jatkunut tasaisesti.

”Haluamme olla aktiivisina osapuolina rekrytointeja tehdessä ja panostamme aina myös itse rekrytointiprosessiin. Kun samanaikaisesti on käynnissä useita haastavia rekrytointeja, tarvitsemme aika ajoin myös ulkopuolista resurssointia,” toteaa Henna.

Ilmoituspohjaisesta rekrytoinnista suorahaun käyttöön

Muutama vuosi sitten rekrytoinneissa luotettiin vielä paljon ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain Ambientialla on siirrytty tehokkaamman ja toimivamman suorahaun käyttöön. ”Lähdimme selvittämään mahdollisia suorahakualalla toimivia kumppaniyrityksiä ja löysimmekin verkostoomme muutaman toimijan, joista Amesan oli yksi kiinnostava mahdollisuus.

Itse arvostin suuresti sitä, että yhteistyömme käynnistyttyä konkreettisesti Amesanin Senior Consultant ja perustaja Christian Lammervo tuli kutsumanani konttorillemme henkilökohtaisesti kertomaan Amesanin tavasta tehdä suorahakua ja avasi kansantajuisesti rekrytointiprosessin eri vaiheita – se oli silmiä avaavaa ja ymmärrän nyt paremmin Amesanin systemaattista ja datalähtöistä suorahakukäytäntöä. Vaikka olemmekin pitkän linjan IT-yritys, emme ole se kaikista tunnetuin, siksi oli myös mielenkiintoista kuulla millä keinoin Amesan pyrkii rakentamaan työnantajamielikuvaamme ja saa hakijat kiinnostumaan juuri meistä”, Henna jatkaa.

”Amesanin kanssa yhteistyö on alusta asti ollut jouhevaa ja mutkatonta. Heiltä ollaan aktiivisesti meihin päin yhteydessä ja meille on esitetty useita hyviä ehdokkaita. Keskustelut ovat olleet sujuvia ja voimme itsekin matalalla kynnyksellä lähestyä rekrytointitiimiä, ei siis tarvitse odottaa mitään virallista palaveria, vaan voi rennosti laittaa viestiä tai tarttua luuriin, kun siltä tuntuu”, iloitsee Henna.

Alkuvuoden aikana Amesan on auttanut Ambientiaa täyttämään viisi positiota, palkkalistoille on saatu mm. uusia Data Engineerejä ja softakehittäjiä. ”Kasvutavoitteita on edelleen, puhutaan vielä ainakin noin 20 koodarin rekrytoinnista mikäli projektitilanteemme sen sallii. Osaavan kumppanin apua siis mitä todennäköisemmin tarvitaan myös jatkossa ja Amesan on kyllä ehdottomasti yksi tärkeimmistä kumppaneistamme ja ensimmäisiä, joiden puoleen käännytään rekrytarpeiden ilmaantuessa.”

Ambientia työpaikkana

”Kunnia-asiamme on pitää hyvää huolta työntekijöistä ja heidän viihtyvyydestään. Meillä on läpinäkyvä organisaatio ja hommissa asiantunteva jengi, joka mielellään jakaa osaamistaan myös taloon tuleville juniorimmille osaajille. Koska yritys kasvaa tasaisesti, olemme tähän saakka pystyneet takaamaan varmaa tekemistä työntekijöille, mikä varsinkin näinä jokseenkin epävarmoina aikoina on ollut arvostettua. Kaiken kaikkiaan toimintamme on hyvissä kantimissa ja useat konkarit ovatkin tehneet meillä yli 10 v työuria”, päättää Henna.

Lue lisää Ambientiasta yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Referenssitarina, DB Pro Services Oy

Rekrytointiprosessi on oma taiteenlajinsa. Lue ohesta, miten Amesan haasteellisina kesäkuukausina auttoi DB Pro Servicen toimitusjohtaja Jani Savolaista rekrytoimaan neljä uutta Data Platform -konsulttia.

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.