Referenssitarina, Isolta Oy

Referenssitarina, Isolta Oy

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssien hyöty rekrytointikumppanin valinnassa

Isolta on vakavarainen suomalainen ohjelmistoyritys, joka on kehittänyt laskutusohjelman nimeltä Isolta ja taloushallinnon ohjelmiston nimeltä Procountor Solo. Tyytyväisiä käyttäjiä löytyy jo yli 30 000 yrityksestä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Saksassa.

Isoltaan alun perin ystävän houkuttelemana tullut toimitusjohtaja Reino Meriläinen on ollut tärkeä osa Isoltan toimintaa jo vuosia ja hän tunteekin yrityksen kuin omat taskunsa. Ennen nykyistä positiota osaamista on yrityksen sisällä kertynyt niin myynnin kuin markkinoinninkin parista – rooleista, joista myös toimitusjohtajan pestissä on suuri etu. Reinon vahva tausta yritysmaailmasta on myös omiaan antamaan oikeanlaista sisältöä Isoltan toimintojen kehittämisessä.

Mistä apuja onnistuneiden rekrytointien tekemiseen?

“Isoltan kasvu on vuosien saatossa ollut tasaista ja uusia osaajia etsitään jatkuvasti. Olemme aikaisemmin pyrkineet löytämään ohjelmistokehittäjiä sekä omien kanavien kautta, että yhteistyössä rekrytointiyrityksen kanssa. Haasteena on ollut, että haaviin on lähinnä tarttunut junioritason tekijöitä, kun tarve ja ajatus olisi löytää ydintiimiin senioriosaajia”, Reino jatkaa.


Osaavan ja luotettavan rekrytointikumppanin löytäminen ja sen tärkeys

Isolta on osa Accountor-konsernin FMS-ohjelmistoliiketoimintaa, johon kuuluu myös muita tunnettuja ohjelmistotaloja, mm. Apix ja eTasku. Konsernin sisällä pidetään tiiviisti yhteyttä, joten olikin luontevaa, että Reino kuulosteli muiden kokemuksia rekrytointien suhteen.

Urasiirtoa miettivät kokeneet osaajat viedään kirjaimellisesti käsistä, joten rekrytoinneissa tarvitaan sekä nopeutta, että asiantuntijuutta”, miettii Reino. “Sain positiiviset suosittelut Amesanin rekrytointipalveluista ja luonnollisestikin mielenkiinto heräsi kun kuulin heidän onnistumisistaan varsinkin softapuolen rekrytoinneissa. Minuun oltiinkin Amesanin toimesta yhteydessä vuosi sitten syksyllä ja koska vaikutelma oli kaikin puolin hyvä, aloitettiin yhä jatkuva yhteistyö, ensimmäisenä rekrytointina Senior Software Developer”, hän jatkaa.

Referensseillä oli suuri merkitys rekrytointikumppania etsiessä. Kun tutut yritykset samalta alalta suosittelivat juurikin ohjelmistoalan osaajien rekrytointiin erikoistunutta Amesania, oli kynnys aloittaa yhteistyö huomattavasti matalampi ja luotto osaamiseen alusta lähtien hyvä”, toteaa Meriläinen.

Isolta työpaikkana

“Isoltan valttina on vakavarainen tuotebusiness, meillä on näyttöä kasvusta ja työtä tehdään uusilla teknologioilla. Ohjelmistokehittäjien on mielenkiintoista päästä työskentelemään laadukkaan ohjelmiston parissa, varsinkin kun koko prosessi on tehty mahdollisimman kehittäjäystävälliseksi”, kertoo Meriläinen.

“Nostaisin myös esille yrityksemme kulttuurin, meillä kaikki Isoltalaiset ovat tasavertaisia – kaikille, työharjoittelijasta konkariin, annetaan vastuuta, jota pääsee vapaasti toteuttamaan. Työskentelymme nojaakin vapauteen, vastuuseen, valmentamiseen ja visioon. Uskomme, että kun ihminen saa itse valita tapansa työskennellä, hän on motivoitunut, sitoutunut ja hänen todellinen potentiaalinsa pääsee esille. Jokainen Isoltassa työskentelevä on myös sekä valmentaja että valmennettava. Kukaan meistä ei ole valmis – meillä jokaisella on aina jotain annettavaa toisillemme”, päättää Reino.

Lue lisää Isoltasta yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Referenssitarina, DB Pro Services Oy

Rekrytointiprosessi on oma taiteenlajinsa. Lue ohesta, miten Amesan haasteellisina kesäkuukausina auttoi DB Pro Servicen toimitusjohtaja Jani Savolaista rekrytoimaan neljä uutta Data Platform -konsulttia.

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.