Referenssitarina, Fraktio Oy

Referenssitarina, Fraktio Oy

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Hyvä maine ja vahva yrityskulttuuri yhdessä onnistuneen hakijakokemuksen kanssa tuottivat useita laadukkaita hakijoita 

Vaihdoimme kuulumisia Fraktiolla kuudetta vuotta viihtyvän Software Developer Jaani Leskisen kanssa. Jaanin päivät täyttyvät erilaisista asiakasprojekteista sekä viikoittain useampien rekrytehtävien hoitamisesta. Fraktiolla rekrytoinnista vastaa rekrytointikonklaavi. Konklaavi koostuu useasta eri fraktiolaisesta, ja kaikki pääsevät mukaan vaikuttamaan siihen, miten rekryä tehdään. Jaani pitää hallussaan Rekry Lead -titteliä ja vetääkin rekrykonklaavin päivittäistä toimintaa. 

”Meihin oltiin yhteydessä Amesanin suunnalta n. 3 vuotta sitten, mutta tuolloin yhteistyö ei ollut ajankohtaista. Viime syksy sen sijaan osui ajallisesti hyvään saumaan, joten sovittiin pikaisella aikataululla palaveri ja aloitettiin keskustelut mahdollisesta yhteistyöstä.”, taustoittaa Jaani. ”Fraktiolla on jatkuva rekry päällä ja kun Amesanin yhteydenotto tuli, meillä sillä hetkellä haettiin buustia rekrytointeihin. Meillä ei ole ulkopuolelta tulevaa painetta kasvun suhteen, koska yrityksen omistajuus on meillä fraktiolaisilla, joten voimme rauhassa keskittyä löytämään juuri meille sopivia osaajia.”

Amesanin puolella projektia lähti vetämään rekrytointikonsultti Roosa Tähkiö. ”Fraktiolle oli tärkeä löytää positioon henkilö, joka sopivan osaamistaustan lisäksi myös istuisi yrityskulttuuriin. Haastatteluissa pyrinkin nostamaan esille hakijoiden käytännön osaamisen lisäksi heidän arvomaailmaansa. Huomasin nopeasti, että Fraktio yrityksenä oli monen hakijan keskuudessa jo ennestään tuttu ja että heitä kiinnosti nimenomaan itse yritys ja sen kulttuuri”, kertoo Tähkiö. 

Sujuva rekrytointiprosessi ja hyvä yhteydenpito toimivan prosessin kulmakivinä

”Hyvistä tekijöistä on meidän alallamme aina pulaa, joten olimme ilahtuneita, kun yhteistyön käynnistyttyä homma eteni vauhdilla. Tieto kulki Slackin avulla tehokkaasti ja saimme nopeasti kandidaatteja putkeen. Hakijoita ei kuitenkaan ollut liikaa, vaan ne oli Amesanin puolelta seulottu tarkasti – meille asti haastatteluihin pääsivät vai ne, jotka aidosti olivat kiinnostuneita Fraktiosta. Olimme prosessiin kokonaisuudessaan todella tyytyväisiä – koettiin, että meistä pidettiin huolta ja että oltiin koko ajan itse ns. ratissa, mutta Amesan hoiti isoimman työn”, toteaa Jaani.

Amesanilla hyvän hakijakokemuksen tarjoaminen kandidaateille, myös rekrytointiprosessista pois tippuneille, on ensisijaisen tärkeää. Näin pystytään vaikuttamaan positiivisesti asiakkaan työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Myös Fraktiolle laadukas hakijakokemus oli tärkeä kriteeri ulkoista rekrytointikumppania valitessa.

Fraktio työpaikkana

”Fraktion etu hakijamarkkinoilla on vahva yrityskulttuuri ja hyvä maine. Meillä kommunikoidaan avoimesti, toimitaan eettisesti ja autetaan toisiamme – meillä välitetään aidosti ihmisistä, niin työntekijöistä kuin asiakkaista. Meillä on oma kulma tekemiseen ja yhteinen tavoitteemme on tehdä hyvää työtä hienoille asiakkaille. Iloksemme olemme todenneet tämän asenteemme kantautuneen myös monien hakijoiden korviin! Varsinkin näin pääasiassa pääkaupunkiseudulla toimivalle pienelle tekijälle tämä on iso kilpailuvaltti osaavien devaajien palkkaamisessa”, päättää Jaani.

Lue lisää Fraktiosta oheisen linkin takaa!

Tutustu Amesanin palveluihin tästä.

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Referenssitarina, DB Pro Services Oy

Rekrytointiprosessi on oma taiteenlajinsa. Lue ohesta, miten Amesan haasteellisina kesäkuukausina auttoi DB Pro Servicen toimitusjohtaja Jani Savolaista rekrytoimaan neljä uutta Data Platform -konsulttia.

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.