Referenssitarina, EverTech Oy

Referenssitarina, EverTech Oy

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

EverTech Oy on kotimainen vuonna 2012 perustettu pilvipalveluiden asiantuntijatalo, joka palvelee asiakkaitaan tarjoamalla helppokäyttöisiä yksityis- ja hybridipilvipalveluita sekä korkean käytettävyyden konesalipalveluita.

Haasteena aika

Amesan on tuonut EverTechille ajansäästöä rekrytointiprosessin ulkoistamisella. Rekrytointien yhteyshenkilönä toiminut teknologiajohtaja Pekka Rasi hoiti aikaisemmin rekrytointiprosessin elinkaaren itsenäisesti omien työtehtäviensä ohella.

” Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen oli kokopäivätyö, johon suurin osa työpäivästä kului. Tämä oli tietysti ajallisesti pois omien työtehtävieni tekemisestä. Rekrytointiprosessi lähti liikkeelle tarpeen kartoituksesta, jossa myös työntekijän toivottu osaaminen ja persoonallisuus työtehtävään pohdittiin. Osana prosessia laadittiin työpaikkailmoitus, joka lisättiin hakukanaviimme. Merkittävä osa ajastani meni hakijoiden läpikäyntiin, potentiaalisten hakijoiden haastatteluiden sopimiseen kuin itse haastatteluhetkiin. Hakijoiden tiedusteluihin vastaaminen oli myös osa työpäivääni. Ihanteellisen kandidaatin valinta ei vielä päättänyt prosessia, vaan vielä tuli tiedottaa tehtävään ei-valittuja hakijoita päätöksistä. ”

EverTech lähtikin kartoittamaan palveluntarjoajia erityisesti ajansäästöllisistä syistä. Kartoituksessa Amesan herätti kiinnostusta erityisesti modernien markkinointikanavien sekä avaimet käteen -palveluperiaatteen ansiosta. Yhteistyötä onkin nyt takana kahden onnistuneen toimihenkilörekrytoinnin verran.

Ulkoistettu rekrytointi – asiakas astuu valmiiseen pöytään

Amesanin digitaalista rekrytointipalvelua tuotetaan aina avaimet käteen -periaatteella. Palvelussa yhdistyvät kohdennettu markkinointi, asiakasyrityksen brändi-ilmeen mukaiset mainokset, hakijoiden karsinnat kuin esihaastattelut. Asiakkaalle lähetettävät hakijaprofiilit esittelevät potentiaaliset hakijat, joista asiakas pääsee valitsemaan haastatteluun kutsuttavat kandidaatit. Haastatteluiden organisointi, asiakkaan kalenteria mukaillen, sekä ei -jatkoon valittujen hakijoiden tiedottaminen rekrytoinnista kuuluvat aina osaksi palvelua.

Asiakkaan tehtäväksi jääkin vain rekrytoinnin kriteerien määritteleminen aloituspalaverissa, haastatteluajankohtien toimittaminen sekä rekrytointipäätöksen toteutus. Tukea päätökselle tarjoavat rekrytointikonsulttimme kuin lisäpalveluna tarjottavat soveltuvuusarvioinnit. Toiminnan kärkenä on asiakkaan tarpeita ja aikatauluja mukaileva eteneminen, jonka kautta ensimmäiset hakijat voidaan saada lähetettyä jo ensimmäisellä kampanjaviikolla.

” Ei raskaita palavereja, vaan nopeasti asiaan. Rekrytoinnin ulkoistamiselle on tarjolla lukuisia palveluntarjoajia, joista Amesan erottuu ketterillä toimintatavoilla ja suoraviivaisella prosessilla. Rekrytointikampanja on helposti käynnistettävissä ja ensimmäiset potentiaaliset hakijat ovat haastateltavana yleensä jo seuraavalla viikolla. Suosittelen lämpimästi yrityksille, jotka haluavat aloittaa rekrytointiprosessin vaivattomasti ja löytää osaavan tekijän nopeasti”, summaa Rasi.

Työnantajamielikuvalla lisäarvoa hakijalle

Rekrytointipalvelussa osana olevan työnantajamielikuvakampanjan tarkoitus on esitellä haettavaa työtehtävää laajemmin hakijoille. Kampanjaan sisältyy vastaavaa työtä tekevän henkilön haastattelu, joka tarjoaa hakijalle enemmän kosketuspintaa haettavasta työstä sekä mahdollisuuden kuulla yrityksen työntekijän ajatuksia työskentelystä. Työntekijähaastattelu toteutetaan sisältöineen ja valokuvineen asiakkaalle.

”Työnantajamielikuvakampanja tarjosi lisäarvoa hakijakokemukselle, sillä se lisäsi hakijan tietoutta yrityksestämme sekä kuvasi millainen on haettavan työntekijän tyypillinen työpäivä. Hakijalle tarjottiinkin kättä pidempää tehtävästä, eikä mielikuva jäänyt vain työpaikkailmoituksen varaan. Tämä oli omiaan lisäämään hakijoiden ymmärrystä haettavasta tehtävästä, joka näkyi myös hakijoiden laadussa.”

Jutussa haastateltiin teknologiajohtaja Pekka Rasia, joka on osallistunut EverTechin rekrytointeihin vuodesta 2016 alkaen.

Lue lisää EverTechistä yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Referenssitarina, DB Pro Services Oy

Rekrytointiprosessi on oma taiteenlajinsa. Lue ohesta, miten Amesan haasteellisina kesäkuukausina auttoi DB Pro Servicen toimitusjohtaja Jani Savolaista rekrytoimaan neljä uutta Data Platform -konsulttia.

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.