Referenssitarina, Joki ICT Oy

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Ensikosketus suorahakuun tuotti toivotun rekrytoinnin

Joki ICT Oy on täyden palvelun ICT-talo, jonka toiminnan lähtökohtana on tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa, laadukkaat palvelut sekä vahva panostus palveluprosessien tehostamisen ja digitalisoinnin ratkaisuihin. Toiminta-alue ulottuu aina Oulun seudulta Pohjoiseen Keski-Suomeen. Omistaja-asiakkaita ovat kunnat, niiden konserniyhtiöt ja kuntayhtymät.

Joki ICT:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Petri Kinnunen tuntee yrityksen kuin omat taskunsa. ”Voisi sanoa, ettei minulla tyypillistä työpäivää olekaan, vaan tekeminen muotoutuu päivä kerrallaan koostuen monipuolisista tehtävistä sekä operatiivisella, että strategisella tasolla. Taustaltani ja koulutukseltani olen KTM, mistä on monesti ollut hyötyä, kun pitää hahmottaa miltä asiat näyttävät asiakkaan näkökulmasta. Teknologia taas kiehtoo merkityksellisten digipalvelujen mahdollistajana. Koen, että tärkein tehtävämme on tuottaa arvoa asiakkaille, sekä ratkaista heidän pöydällään olevat ongelmat. Kaikki tekemisemme vaikuttavat suoraan siihen, millaisen palvelu- ja arvokokemuksen asiakas saa”, toteaa Petri.

Joki ICT:n kasvu on viimeisen kuuden vuoden aikana ollut huikeaa. Kuntatoimijoiden 100 % omistama yritys tarjoaa omistajilleen mm. asiantuntija-, tuki-, tietoliikenne- ja kapasiteettipalveluja, joten kiirettä pitää. ”Olen mm. ollut mukana kehittämässä sähköisiä palveluja julkiselle sektorille. Uskon vahvasti palveluyhteiskuntaan, sekä digitalisaation tärkeyteen. Tähdellistä on myös seurata, että käyttöönotettavat palvelut ja prosessit jalkautetaan kunnolla organisaatioon”, jatkaa Petri.

Suorahaku avuksi haastavan asiantuntijaposition täyttämiseen, prosessin helppous yllätti

Kun tekemistä on paljon, myös tekijöitä tarvitaan. ”Olemme viime vuosien ajan olleet säännöllisesti yhteydessä Amesanin myyntijohtaja Filip Ekmanin kanssa. Ns. alemman tason positioita olemme saaneet hyvin itse täytettyä oppilaitosten kautta. Olemme myös käyttäneet Kuntarekryä ja hyödyntäneet omia verkostojamme. Kun nyt syksyllä tuli vastaan BI projektipäällikön haku oli meidän nostettava kädet pystyyn. Meillä ei ollut sen enempää resursseja kuin oikeanlaista osaamistakaan tällaisen asiantuntijahaun täyttämiseen. BI projektipäälliköitä ei todellakaan ole liikaa vapailla markkinoilla, joten totesimme tarvitsevamme kumppania ja päädyimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua. Amesanilla oli juuri oikeanlaista toimialatuntemusta, joten olin Filipiin ja Senior Consultant Christian Lammervoon yhteydessä ja homma lähti rullaamaan.

Odotusarvo oli luonnollisestikin, että prosessi keventäisi meidän työtaakkaamme, mutta yllätyin kyllä itsekin, kun koko homma oli paketissa muutama viikko aloituksesta ja uusi henkilö aloittaa jo vuodenvaihteessa! Avainsanaksi nostaisin helppouden, kaiken kaikkiaan suorahaun käyttäminen oli sekä nopea, että hyvä kokemus”, iloitsee Petri.

Meneillään oleva sote-uudistus vaikuttaa suuresti myös meihin, jotka tuotamme alihankkijoina palveluita. Teknologiapuolella tapahtuu jatkuvasti, joten varmasti myös tulevaisuudessa ilmaantuu rekrytointitarpeita. Haluamme olla asiakkaillemme ICT-kumppani, joka tarjoaa kattavan ja hyvän paketin palveluita, joiden avulla he pystyvät digitalisoimaan omia prosessejaan. Varmasti olemme yhteydessä Amesaniin kun aukeaa rekrytointi, joka istuu heidän osaamiseensa. Kaikkea ei kannata tehdä itse, jos järkevä kumppanuus on tarjolla”, toteaa Petri.

Joki ICT työpaikkana

Olemme sopivan pieni ja matala organisaatio, myös asiakkaiden näkökulmasta. Emme ole kasvoton, iso kone vaan meille asiakkaat ovat kaikkein tärkeimpiä ja heistä pidetään hyvää huolta” kiteyttää Kinnunen. Meillä pääset toteuttamaan itseäsi ja halutessasi voit ottaa tilaa ja kasvaa uuteen, mielenkiintoiseen tehtävään. Työyhteisö on tiivis ja saat tarvitsemasi tiedon ja avun, jotta projektit saadaan maaliin. Yhteishenkeä pidämme yllä säännöllisillä virkistyspäivillä, kesäpäivillä ja parhaillaan valmistaudumme pikkujouluihin. Työsuhde-eduista yhtä arvostetaan yleensä yli muiden – koska olemme kuntatoimijoiden omistama, meillä on erinomaiset lomaoikeudet, jopa 38 päivää eikä tähän lauantait vaikuta!”, päättää Petri.

Lue lisää Joki ICT:stä yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä! 

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, DB Pro Services Oy

Rekrytointiprosessi on oma taiteenlajinsa. Lue ohesta, miten Amesan haasteellisina kesäkuukausina auttoi DB Pro Servicen toimitusjohtaja Jani Savolaista rekrytoimaan neljä uutta Data Platform -konsulttia.

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.