Referenssitarina, Apix Messaging Oy

Referenssitarina, Apix Messaging Oy

Apixin Messagingin perustaja ja ex-toimitusjohtaja Veli-Matti Sahlberg.

Apix Messaging Oy on vuonna 2010 perustettu, juuriltaan suomalainen verkkolaskutuksen teknologinen edelläkävijä ja kansainvälisesti toimiva verkkolaskuoperaattori. Tällä hetkellä yli 35 000 tyytyväistä asiakasta Pohjoismaissa ja Baltiassa käyttävät Apixin palveluita ja järjestelmien kautta kulkee lähes 200 000 eri yrityksen laskutustapahtumia kuukausittain.

Yritys on vahvassa kasvussa ja tarve hyville rekrytoinneille on jatkuva. Usein sopivan henkilön löytyminen nopealla aikataululla on kuitenkin haasteellista.

Yrityksessä rekrytoinnit on aina hoidettu ulkoisia toimijoita käyttäen. Palveluita on ollut käytössä useita, mutta viime vuosina Apixin perustaja, toimitusjohtaja Veli-Matti Sahlberg on selvästi huomannut, että hakijoiden käyttämät työnhakumallit ovat ajan kuluessa muuttuneet, eivätkä aikaisemmat toimijat ole pysyneet muutoksessa mukana. Näin ollen hän kaipasi myös Apixin rekrytointiprosesseihin uudistusta.

Uusi kustannustehokas tapa tehdä rekrytointia

Reilu vuosi sitten verkkolaskutuksen uranuurtajan Veli-Matti Sahlbergin ja Amesanin perustajan Christian Lammervon tiet kohtasivat. Amesan on erikoistunut vastaamaan työnantajien rekrytointitarpeisiin nykyaikaisella, dataohjatulla rekrytoinnilla avaimet käteen periaatteella – konsepti, mikä kuulosti Veli-Matista lupaavalta.

Kasvavan yrityksen haasteet rekrytoinnissa

Veli-Matin vuonna 2010 perustama Apix Messaging elää vahvan kehityksen vaihetta, henkilöstön odotetaan kasvavan kuluvana vuotena yli 30 %:lla, mikä luonnollisesti asettaa paineita uusien, pätevien resurssien löytämiselle asetettujen aikataulujen ja budjettien puitteissa.

“Amesanin tarjoama digitaalisen rekrytoinnin malli on uusi tapa lähestyä rekrytointia, joka muistuttaa perinteistä head-hunting mallia, mutta huomattavasti kustannustehokkaammin”, toteaa Sahlberg.

Amesanin rekrytointipalvelut on suunniteltu työnantajille, jotka rekrytoivat henkilöitä mm. ohjelmistoalan asiantuntijarooleihin. Amesan on hoitanut monipuolisesti myös muita rekrytointeja, esim. yritysten myynti-, HR- ja markkinointitarpeisiin.

“Tehokas rekrytointiprosessi tuo varmuutta uuden työntekijän rekrytoimiseen. Palvelussamme yhdistyvät niin markkinointi ja sen suunnittelu, asiakasyrityksen brändi-ilmeen mukaiset mainokset kuin hakijoiden karsinnat ja esihaastattelut, joiden jälkeen asiakas itse pääsee valitsemaan haastatteluun kutsuttavat kandidaatit. Hoidamme rekrytointiprosessin aikana kaikki käytännön järjestelyt, kuten haastatteluiden organisoinnin ja hakijoiden suuntaan tiedottamisen, jolloin asiakkaan aikaa säästyy ja he voivat keskittyä olennaiseen – valikoitujen kandidaattien haastatteluun ja lopullisen rekrytointipäätöksen tekemiseen.” kertoo Christian Lammervo.

Apix ja Amesan ovatkin toteuttaneet yhdessä useita onnistuneita rekrytointeja. ”Erityisesti olen ilahtunut palvelun nopeudesta, helppoudesta ja hakijoiden lukumäärästä. Myös haastatteluihin valikoituneet hakijat ovat laadultaan olleet parempia”, kertoo Veli-Matti tyytyväisenä.

Apixin kasvutarina jatkuu ja uusille osaajille on tarvetta

”Olen ollut tekemässä verkkolaskutusta urani alusta asti ja sen laajentaminen on aina tuntunut omalta asialta. Yrittäjänä toimiminen on ollut aivan omanlaisensa seikkailu, joka on tarjonnut haasteita laidasta laitaan. Näiden ratkaiseminen on ehdottomasti parasta työssä. Toinen erittäin tärkeä asia on, että voi katsoa toimivaa organisaatiota ja huomata, että se pystyy toimimaan myös ilman omaa kontribuutiota”, pohtii Veli-Matti Sahlberg. Tässä mielessä onnistuneet rekrytoinnit ovatkin ensisijaisen tärkeitä.

Apixin vuosi 2022 on alkanut suotuisasti ja rekrytointitarpeet ja yhteistyö Amesanin kanssa jatkuvat. Kannattava liiketoiminta, kansainvälisyys, selkeät etenemismahdollisuudet, hyvät työsuhde-edut ja tietysti rento työilmapiiri tekevät yrityksestä houkuttelevan ja halutun työnantajan. Avautumassa onkin monipuolinen kattaus mahdollisuuksia tuleville Apixilaisille – mm. tuotepäällikölle, myynnin, markkinoinnin sekä tuotekehityksen osaajille.

Huhtikuussa 2022 Veli-Matti Sahlberg siirtyy uusiin haasteisiin ja antaa Apixin toimitusjohtajan viestikapulan seuraajalleen Jaana Niukkalalle. Jaanalla on taustalla pitkä kansainvälinen ura johtotehtävissä it-alalla sekä teknisellä että kaupallisella puolella. Amesan toivottaa sekä Veli-Matille, että Jaanalle onnea uusiin haasteisiin!

Lue lisää Apixistä yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.