Referenssitarina, Mercantus Oy

Referenssitarina, Mercantus Oy

Hyvin suunniteltu rekrytointiprosessi toi uuden ohjelmistokehittäjän taloon ennätysajassa

Mercantus Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, jonka päätuotteena on Timeworks-ohjelmisto. Mercantus Timeworks -varausjärjestelmällä hallitaan tilojen, palvelujen ja resurssien varauksia sekä niiden toiminnanohjausta. 

Mercantuksen ja Amesanin tiet kohtasivat, kun Mercantuksen perustaja ja toimitusjohtaja Hannu Aho otti yhteyttä Amesaniin. ”Olin jo aikaisemmin saanut infoa Amesanin tarjoamista rekrytointipalveluista ja kun ajankohta oli sopiva ja meille tuli tarve palkata lisää porukkaa luotin intuitiooni, tartuin luuriin ja hyvän keskustelun jälkeen sovimme aloituspalaverin ja aloitimme yhteistyön.

Mercantuksen kasvunäkymät ovat hyvät ja tekemisen meininki on kovaa. Kumppaneita ja asiakkuuksia on tullut kiitettävästi lisää, asiakkaitamme ovat monipuolisesti mm. kunnat ja kaupungit, valtionhallinto, yritykset ja yhteisöt, yrityspuistot ja coworking-tilat, museot ja tapahtumatalot, joten lisää osaavia tekijöitä tarvitaan”, kertoo Hannu.

Tehokas rekrytointiprosessi ja proaktiivinen, hyvä yhteydenpito onnistumisen takana


IT-alalla koko työuransa viihtyneenä Hannu tiesi, ettei vapailla työmarkkinoilla olevia osaavia tekijöitä niin vain löydetä. ”Amesanin avulla lähdimme hakemaan uutta ohjelmistokehittäjää tiimiimme. Tavoitteena oli, että löydämme osaavan, mutta myös sitoutuneen työntekijän. Kehittämämme ohjelmisto on laaja, joten kaiken oppiminen ja sisäistäminen vie aikaa. Uusia henkilöitä ajatellen meillä on laadittuna erittäin kattava perehdytysohjelma, jotta teknologiaan ja softaan pääsee hyvin kiinni. Ilokseni voinkin todeta, että meillä on äärettömän pieni vaihtuvuus henkilöstön osalta, joten uskon, että panostus huolelliseen onboardingiin ja itsessään mielenkiintoinen Timeworks-ohjelmisto ovat meidän valttikorttejamme työnantajana”, jatkaa Hannu.

”Onnistuneissa rekrytoinneissa prosessin nopea käynnistäminen, sen ripeä läpivieminen ja proaktiivinen, hyvä yhteydenpito ovat kaiken a&o”, toteaa rekrytointikonsultti Enna Chai, joka veti Mercantuksen ohjelmistokehittäjähakua. ”Myös asiakkaan hyvä tavoitettavuus ja nopea reagointi esiteltäviin kandidaatteihin ovat avainasemassa, jotta päästään onnistuneeseen lopputulokseen”, Enna jatkaa.

”Amesanin kohdalla Ennan mainitsemat asiat toteutuivat kyllä varsin mainiosti”, iloitsee Hannu. Saimme heti rekrytoinnin käynnistyttyä useita hyviä hakijoita suorahaun kautta. Heidät esiteltiin meille viipymättä ja pystyimme jouhevasti valitsemaan sopivimmat kandidaatit jatkoon, aikaa ei hukattu missään vaiheessa. Meillä oli sovittuna säännölliset viikoittaiset palaverit, mutta myös niitten välissä yhteydenpito oli tiivistä.

Kaiken kaikkiaan rekrytointi meni onnistuneesti maaliin muutamassa viikossa ja oli meidän puoleltamme katsottuna nopea ja helppo prosessi. Emme myöskään halunneet käyttää raskaita koodaustestejä, joten hakijoiden suunnalta saatu palaute rekrytointiprosessista oli niin ikään positiivista ja mitä mainioin tyyppi saatiin napattua porukkaamme”, toteaa Hannu tyytyväisenä.

Mercantus työpaikkana

Työnantajana Mercantukselle on tärkeää työntekijöiden viihtyminen ja tekemisen joustavuus. Työt voi halutessaan tehdä etänä, samoin yhteydet hoituvat useimmiten esimerkiksi Teams-palavereina tai Slack-pikaviesteillä. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia ja tarjolla on mahdollisuus kehittyä useissa eri teknologioissa – monen ohjelmistosuunnittelijan arvostama asia.

Lue lisää Mercantuksesta oheisen linkin takaa!

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.