Referenssitarina, Silverbucket Oy

Referenssitarina, Silverbucket Oy

Onnistunut rekrytointi vaatii oikeanlaisen osaamistaustan lisäksi myös yrityskulttuuriin istumista

Avain tuottavaan liiketoimintaan ja tyytyväiseen henkilöstöön saavutetaan tehokkaalla resursointiprosessilla. Vuonna 2010 perustettu Silverbucket on kehittänyt resursointityökalun projektiliiketoimintaan. Yli 12 vuoden kokemuksella he auttavat asiakkaitaan lisäämään tuottavuutta ja kannattavuutta sekä tehostamaan henkilöstöresursointia ja projektien johtamista. Tyytyväisiä Silverbucket-käyttäjiä löytyy jo yli 40000!

Silverbucketin toimitusjohtaja Janne Kanerva on yksi yrityksen kolmesta perustajasta. Ohjelmistotuotannon diplomi-insinöörillä on pitkä kokemus IT-projektien läpiviennistä, resursoinnista sekä tiimien vetämisestä. ”Itselläni varsinainen koodaaminen on jäänyt taka-alalle, hattuja minulla on silti päässäni useampiakin ja fokukseni on nykyisin paljolti tuotekehityksen tukemisessa ja kansainvälistymisen edistämisessä. Tuleva vuosi tulee olemaan vahvan kasvun aikaa, mm. Ruotsin, Iso-Britannian ja Keski-Euroopan osalta odotukset ovat korkealla. Kasvun myötä on luontevaa, että myös väkeä tarvitaan lisää. Mikään itseisarvo ei ole, että henkilömäärä kasvaa, mutta fakta on, että oikeanlaisia tekijöitä kyllä tarvitaan”, toteaa Janne.

Aikaisempia rekrytointeja yritys on hoitanut pääasiassa omien verkostojen ja kanavien kautta, mutta kun syksyllä käynnistettiin kokeneemman kehittäjän haku, päätyi Janne kontaktoimaan Amesania. ”Yksikkömme sijaitsee Tampereella ja kuten muuallakin, on täällä kova pula osaavista koodareista ja hyviä kandidaatteja on vaikea löytää. Amesan oli meille ennestään tuttu, joten meillä oli hyvä pohja lähteä yhteistyöhön.”

Osaamistaustan kartoittamisen lisäksi myös ihmistuntemus on rekrytoinneissa tärkeää

”Vaikka olemmekin osa isompaa EG-konsernia, on meidän haastavaa taistella kentällä muita tunnetumpia yrityksiä vastaan, kun on kyse ohjelmistoalan rekrytoinneista. Toki taustojen ja osaamisen pitää olla kunnossa, mutta meille on myös aina ollut tärkeää, että haettu henkilö istuu hyvin porukkaan ja pääsee nopeasti osaksi työyhteisöä”, kertoo Janne.

”Rekrytointikonsultin työssä ihmistuntemus on ensiarvoisen tärkeää. Kokemusvuosien ja osaamisen lisäksi pitää osata selvittää myös hakijan persoonaan ja motivaatioon liittyviä tekijöitä”, kertoo Silverbucketin rekrytoinnista vastannut Amesanin Roosa Tähkiö. ”Saa olla tuntosarvet koholla ja välillä pitää luottaa myös intuitioon, että aistii hakijan sopivuuden positioon. Meillä ei mennä pelkästään CV tai LinkedIn-profiili edellä, vaan yritetään kokonaisuutena löytää rekrytoivaan yritykseen mahdollisimman sopiva match. On myös olennaista kartoittaa etukäteen, että hakija varmasti on aidosti kiinnostunut yrityksestä”, jatkaa Roosa.

”Iloksemme Amesan löysi meille osaajan, joka sopii erinomaisesti meidän yrityskulttuuriimme ja tekemisen meininkiin. Itse tuskin olisimme juuri häntä löytäneet! Kiitos ulkoistuksen säästimme rekrytoinnissa huimasti aikaa kun pääsimme suoraan käymään läpi meille jo valmiiksi seulottuja kandidaatteja. Muutenkin totesimme prosessin toimivaksi, joten Amesan on meille varteenotettava rekrytointikumppani myös tulevaisuudessa”, toteaa Kanerva hymyillen.

Silverbucket työpaikkana

Silverbucket on osa EG-konsernia ja toimii omana yksikkönään Tampereella. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 14 henkilöä. ”Meille hyvä yhteishenki on tärkeää. Pienenä organisaationa meillä ei ole jäykkää hierarkiaa ja koemme, että olemme kaikki samalla viivalla ja porukkana mietitään mihin suuntaan olemme tulevaisuudessa menossa. Työntekijät ovatkin kehuneet ilmapiiriä ja mukavan kotoista tunnelmaa. Jos joku asia on huonosti, siihen tartutaan heti!

Tuotetalona meillä on teknologiat valittu, mutta muuten meillä annetaan tilaa kehittyä ja innovoida ja omia ajatuksia ja ideoita saa mielihyvin tuoda esille. Uskon, että tulevaisuuden kasvunäkymät ja tulossa oleva käyttäjäkokemuksen parantamiseen liittyvä iso UX-kehitysprojekti, toimivat myös mielenkiintoisina valttikortteina tulevia rekrytointeja mietittäessä”, päättää Janne.

Lue lisää Silverbucketista yrityksenä klikkaamalla tästä.

Tutustu Amesanin palveluihin tästä!

Lue myös nämä

Referenssitarina, M-Files

M-Filesin Cloud osaamiskeskuksessa ilmeni tarve rekrytoida neljä senioritason Azure-arkkitehtia suunnittelemaan ja kehittämään M-Filesin globaalia pilvialustaa. ”Aloitimme rekrytoinnit ensin itse ja saimmekin täytettyä yhden position. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme rekrytointikonsultin tukea, jotta saamme loput rekrytoinnit maaliin aikataulussa”, totesi M-Files Cloud osaamiskeskuksen johtaja Matti Koljonen.

Henna Sjögren, Ambientian Talent Acquisition Lead.

Referenssitarina, Ambientia Group Oy

Vielä joitakin vuosia sitten Ambientialla luotettiin rekrytoinneissa ilmoituspohjaiseen tekemiseen, mutta asteittain yritys on siirtynyt tehokkaamman suorahaun käyttöön.

Lue ohesta, miten Amesan on systemaattisella ja datalähtöisellä suorahakukäytännöllä auttanut Ambientiaa rekrytoimaan useita Data Engineerejä sekä softadevaajia.

Fraktiolaisia tekemässä töitä pöydän ääressä.

Referenssitarina, Fraktio Oy

Sopivan osaamistaustan lisäksi on tärkeää, että hakija istuu rekrytoivan yrityksen kulttuuriin ja arvomaailmaan. Myös onnistunut hakijakokemus vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan ja maineeseen. Lue miten Amesan auttoi Fraktiota löytämään juuri heille sopivan softa devaajan!

Pekka Rasi EverTech Oy:n teknologiajohtaja kertoo miten ulkoistettu rekrytointi auttoi yritystä.

Referenssitarina, EverTech Oy

Rekrytointiprosessin laadukas läpivieminen vie helposti ison osan työpäivästä, mikä ajallisesti on pois omien työtehtävien hoitamisesta. Lue ohesta, miten EverTechillä säästettiin aikaa hyödyntämällä ulkoistettuja rekrytointipalveluita.

Isoltan toimitusjohtaja Reino Meriläinen kertoo.

Referenssitarina, Isolta Oy

Lue ohesta referenssien tärkeydestä ja siitä, miten Isolta löysi luotettavan rekrytointikumppanin saamiensa referenssien avulla!

Referenssitarina, Joki ICT Oy

Lue ohesta, miten Joki ICT:n toimitusjohtaja Petri Kinnunen päätyi ensimmäistä kertaa kokeilemaan suorahakua haastavan asiantuntijaposition – BI projektipäällikön – täyttämisessä ja yllättyi prosessin helppoudesta ja nopeudesta!

Tutustu palveluihimme!

Suorahaku

Löytää osaajat yrityksen keskijohdon ja avainhenkilöiden rekrytointeihin.

Ilmoitushaku

Vaivaton, tehokas ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle suorahaulle.

Talent Sourcing

Osaamistarvetta vastaavia kandidaatteja vaativiin asiantuntija- ja johtotason rooleihin.

Johdon Suorahaku

Kun etsit hallitusammattilaista tai osaajia vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Inhouse-rekrytointi

Strategista kumppanuutta rekrytointiin. Kustannustehokas vaihtoehto, joka säästää arvokasta aikaa ja tehostaa prosesseja.